VESP leden vertegenwoordigen sterk stijgende productgroep

Het is nog niet zo lang geleden dat EPDM nauwelijks een marktaandeel van betekenis had in de wereld van de platdakafdichtingen.

Met name de gemodificeerde bitumen, daarna gevolgd door PVC domineerden de markt.

Inmiddels is dat sterk veranderd!

Volgens de jaarlijks door de VESP leden en door een notaris gecontroleerde anoniem aangeleverde jaarcijfers mogen we aannemen dat EPDM dakbedekking met een marktaandeel van > 40% in België inmiddels als het meest belangrijkste dakbedekkingsmateriaal gezien wordt!

In Nederland is EPDM met een marktaandeel van 20% (bron: Dakmeter) nu de op één na grootste groep van toegepaste dakbedekkingsmaterialen en laat daarmee bijvoorbeeld PVC ver achter zich!

Effectief betekent dit dat de VESP leden in 2015 in de Benelux ca 8,5 miljoen m2 dakvlak van EPDM voorzagen. Hiermede vertegenwoordigt de VESP ca 90% van alle  in de markt toegepaste EPDM dakbedekking.

Als belangrijkste reden voor de gestage groei van EPDM in het daksegment wordt naast duurzaamheid vooral de in de praktijk bewezen levensduur genoemd.

EPDM als dakbedekking wordt immers al > 40 jaar toegepast, waarvan een aantal daken uit de begintijd nog steeds naar tevredenheid functioneren!

dsc_0049

Ook in de segmenten gevel- en gootbekleding ziet VESP een jaarlijkse stijging van de toepassing van EPDM.
Met name de EPDM stroken toegepast in de gevel laten t.o.v. 2014 een zeer sterke stijging zien. Het lijkt erop dat door toedoen van de aangescherpte eisen met betrekking tot luchtdicht bouwen de markt meer voor kwaliteit kiest. EPDM is dan een logisch gevolg naar blijkt uit de gemeten cijfers.

luchtdicht-bouwen-met-epdm