Verenigde EPDM Systeem Producenten

Home

VESP staat voor Verenigde EPDM Systeem Producenten.

De VESP is opgericht op 5 december 1995, inmiddels houden wij ons dus al ruim 23 jaar bezig met de promotie van het afdichtingsproduct EPDM (ethyleen-propyleen-dieen-monomeer) in de breedste zin van het woord. Met een jaarvolume van ruim 11 miljoen m2 aan dakbedekking en meer dan 2,5 miljoen m2 aan gevel- en geo afdichtingen vertegenwoordigt VESP meer dan 90% van alle EPDM-leveranciers in de Benelux. Voorlichting, promotie en techniek w.o. gemeenschappelijke duurzaamheidsonderzoeken behoren tot de brede activiteiten van de VESP, daarnaast vertegenwoordigt de VESP haar leden in de verschillende Europese Norm commissies. De werkzaamheden van de VESP strekken zich hierbij uit over de gehele Benelux.

Marktaandeel EPDM
Vanaf het begin heeft VESP zicht tot doel gesteld haar leden te ondersteunen in het bereiken van een jaarlijkse groei van het marktaandeel EPDM. Hierin is geslaagd door vertegenwoordiging in (regelgevende) commisies, het uitvoeren van gezamenlijke onderzoeken naar duuzaamheid en promoactiviteiten binnen de Beneluxmarkt. VESP is hierbij de belangrijkste gesprekspartner binnen de EPDM afdichtingsmarkt. Met name de afgelopen jaren heeft dit geleid tot een spectaculaire stijging.

EPDM Dakboek
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van VESP is het EPDM Dakboek gelanceerd. Het boek is geschreven en samengesteld door Albert F. van den Hout en onderstreept de uitzonderlijke prestaties van EPDM afdichtingsproducten. Het toont de mogelijkheden door een diversiteit van toepassingen op spraakmakende gebouwen en biedt de ontwerper inzicht in voorwaarden voor een levenslange duurzame toepassing.

Het EPDM Dakboek onderstreept de prestaties van EPDM afdichtingsproducten, toont de haast onbeperkte mogelijkheden door een diversiteit van toepassingen op spraakmakende gebouwen en biedt de ontwerper inzicht in voorwaarden voor een levenslange toepassing.

Download het EPDM Dakboek.